logo

Iszapkatasztrófa után...

 

iszapk_utan_gomb

 

Segélyakciónk legújabb fázisai


I. Személyesen elvittük, azt amit ígértünk!

Remélem már meg is kapták az elhunytak hozzátartozói Kolontáron a polgármester úrtól az 50-50.000 Ft adományt. 450.000 Ft jut el így a hozzátartozókhoz, a 10. áldozat lányának személyesen kellett elvinnünk az adományt, mert Devecser polgármester helyettese nem tudta felvállalni, hogy eljuttassa számára az általunk nyújtott adományt,- nekik ehhez testületi döntést kellett volna hozni...arról, hogy behívják az illetőt, s a nevünkben átadják a mi pénzünket???

No mindegy...megtettük mi, csak szerettük volna, ha nem hoznak kellemetlen helyzetbe bennünket, mert nem kívántuk azt, hogy hálálkodniuk kelljen azoknak, akik a szeretteiket elvesztették,- nem azért tesszük.

Viszont minden rosszban van valami jó... igazán kedves emberekkel sikerült ezáltal találkoznunk, akik elmesélték a 79 éves devecseri bácsi szomorú történetét,- azt, hogy segélykérő telefont kaptak a szülőktől, hogy menjenek menteni őket, mert nagy a baj, s azt is, hogy miért kellett meghalnia szegénynek...

II. Saját márkás termékeink forgalmazása a károsultak támogatására

A Vianni, Velvetine, One World) és a beszállító partnerünk felajánlása révén a Spontex és Söke márkák után célegyenesébe érkezett a gyűjtő akciónk. Ennek során minden eladott fent felsorolt márkájú termékünk után 10-10 Ft-ot juttatunk el az iszapkatasztrófa károsultjainak.

Már most többszáz ezer forint gyűlt össze, s még 2 hét  van előttünk, amíg tovább gyűlhet az adomány...

Kedves Vásárlóink! Mindenki a vásárlásai révén tehet ezért, kérjük keresse a Spontex, Vianni, Velvetine és One World termékeket, melyek nem csak kíváló minőségűek és ár-érték arányosak, de még a támogatásnak is kíváló eszközei!

Folytatódó Vianni-segélyakció...

Lezárásra kerül folyószámla akciónk, mert úgy tűnik további adományok nem várhatók erre a próbálkozásunkra,- a több mint százezer forintot eljuttatjuk Kolontár polgármesterének, rendelkezzen az összeg felett ő, mert ha valaki erre méltó, akkor az elsősorban ő. Személyesen tapasztaltuk hozzáállását, ő helytállt a legnagyobb bajban is, egy pillanatra sem hagyta el az övéit és vállvetve küzdött a nehézségek elhárításában több önkormányzati kollégájával és önkéntes segítőivel.

 

Folytatódó Vianni-segélyakció...

A segítség nyújtásunk legújabb módja:

Az Iszap-katasztrófa áldozatai számára létrehozott elkülönített Vianni segélyszámlaszám, melyre történő befizetéseket folyamatosan a rászorulók (Kolontár és Devecser érintett lakossága) részére folyósítjuk:

K&H bank: 10400810-49564955-56501017

Legújabb...:  már teljesen idegen (általunk nem ismert) cégektől és magánszemélyektől is érkeztek felajánlások, emellett hálózatunk tagsága is megmozdult a segítő cél érdekében... már több mint 100.000 Ft felett jár az elkülönített számlaszámra befolyt segélyadomány...

...köszönjük, mint ahogy az eddigi természetbeni és pénzbeni segítséget szintén!

..de nem csak mi és nem csak ezzel segítünk:

Mozgósítottuk üzleti partnereinket is- melyek közül elsőként a Németh Zoltán által vezetett Németh Bt. járult hozzá jelentős mértékben a károsultak megsegítéséhez. Németh Úr a Generali Biztosító ajkai tanácsadója, aki tevékenységével már eddig is kiérdemelte a Vianni Üzletlánc Kiemelt Üzleti Partnere címet, -kizárólag őt ajánljuk tagságunknak biztosítási ügyekben-, 2x 100.000Ft-os felajánlást tett a Vianni Üzletlánc franchise hálózatának tagjai részére.(a Vianni Kft-re bízva ennek  felhasználását)

Mi pedig úgy gondoltuk, hogy amellett, hogy a legeredményesebb franchise üzletet díjaztuk, s ebből hagyományt kívánunk teremteni (a legjobb üzlet vezetőjének elismerésével-mely címet és prémiumot a dunaújvárosi üzlet vezetője Barna Andrea kapta idén) emellett a második 100.000 Ft-os felajánlást  az iszap-katasztrófa által egyedül érintett üzletvezetőnk Scheilyné Márta(Ajka) kapta.

Ő devecseri lakos -kisgyermekes családanyaként- Kolontár kitelepítésekor azon az éjszakán szintén elmenekült. Otthonát nem véletlenül hagyta hátra, mert személyes tapasztalataim szerint is élhetetlen volt az a közeg, ráadásul fenyegetett az újabb gátszakadás...

Így került a legjobb kezekbe idén üzleti Partnerünk nemes felajánlása, melyet ez úton is köszönünk!

 

Már a 2. segélyakción is túl...

 

Első ütemben Kolontár polgármesterének tudtuk átadni az elhunytak hozzátartozóinak  felajánlott 50-50.000 Ft-ot. Kedden 10.12-én A Vöröskereszt és Máltai Szeretetszolgálat képviselői vették át tőlünk a rászorulóknak kifejezetten az igények alapján egyeztetve összerakott 2,6 Millió Forint értékűre duzzadt adományunkat!

...és sajnos ez még nem a vége... mert további 5-en hunytak el azóta, hogy 10.08-án a helyszínen felmértük az igényeket, szomorú kötelezettségünknek a jövő héten teszünk eleget, amikor a további 5x50.000 Ft-ot visszük el a gyászoló családoknak. Ezzel már több mint 3 Millió Forintra nő a Vianni Kft és dolgozói által felajánlott adomány.

 

További segítséget fogunk nyújtani a Vianni saját márkás termékeink eladása által,- minden darab után 10-10 Ft-ot juttatunk el majd év végén a két településnek, és a Vianni üzletek üzemeltetőit, vásárlóit is adomány gyűjtésre kértük fel.

 

Segítsen,- ki mennyivel tud- minden adományt a polgármestereken illetve a két nevezett segélyszervezet helyi osztást végző apparátusán keresztül juttatunk célba, személyesen ellenőrizve a tényleges kiosztást!

 

 

Ez szörnyűbb..., ez egy kelepce:

 

Október 8-án alig hogy átadtuk Kolontár polgármesterének a 4 áldozat hozzátartozóinak szánt adományt és láttuk a szörnyűséget Devecserben és Kolontáron,- kiderült, hogy már 9-en haltak meg...(Természetesen az ő hozzátartozik is megkapják tőlünk a gyorssegély 50-50.000Ft-ot)

...de már nem is tudja az ember kit sajnáljon j

 

                     obban,- életük munkájának minden gyümölcsét vesztették el azok is, akik életüket nem. S persze az egészség és az élet a lényeg, de az amit ott láttunk- az minden csak nem élhető állapot. A hírek sok mindenről beszámoltak, de azt látni és megélni, hogy Kolontárról a szántóföldre, azon át 4 Km-re Devecserbe sodort az iszapár ágyat, széket,állatot,... s sajnos emberi hullákat is! Láttuk, hogy némely megmaradt házon          mementóként az ablak tetejéig érő vörös vonal jelzi, hogy mi is történt itt, -még jó hogy nem éjszaka jött a baj! S mégis... le a kalappal: a két településen ember feletti erővel dolgozik a katasztrófa védelem. Nem törődve a maró levegővel és az egészségromboló körülményekkel a Vöröskereszt és a Máltaiak és a Caritas épp úgy a mentéssel vannak elfoglalva, mint ahogy a településekre vezényelt rendvédelmi erők, fegyveres testületek, tűzoltók, mentők.

 

Valójában életmentés folyik -nem értékmentés-mindenütt, mert az tényleg életbevágó, hogy a több mint 6.000 ember meddig marad a fojtogató  vörös iszap fogja. A kolontári emberek szenzációs polgármesterükkel vállvetve küzdenek az elemekkel, mert miközben mentesítés folyik, és a kárfelmérés is megindult, a többszörösen az egészségi határértékek felett levő

(nehézfémekkel teli) lúgban járnak bokáig- másutt már szárad az út és a szél kezdi hordani a maró anyagokkal teli iszap porát... 

...és ők mégis helyt állnak, a lakók nem menekültek el, küzdenek, hogy valaha még egyszer visszaszerezhessék az érthetetlen és hihetetlen vész által eltörölt létüket.  És velük küzd az a sok jó szándékú és az egészségét is kockára tevő segédhad, akiknek a sok ezer bajbajutott- és minden magyar állampolgárnevében is ez úton: elismerés, köszönet és hála!

Ha nem lett volna így is szörnyű és kilátástalannak tűnő a helyzet, ma hajnalban jött a hír:  (kolléganőink is laknak az érintett településeken) ki kellett telepíteni Kolontár összes lakóját, mert további iszapkatasztrófa fenyeget! (Devecser lakóit is felszólították- lehet, hogy nekik is menekülniük kell) Ez hihetetlen! Most, amikor már elkezdtek a -reménytelenségben is hittel-dolgozni életük helyreállításán az emberek... most újra és még több és nagyobb szörnyűség fenyeget!

Megállt a segélyezés (mi sem tudjuk, hogy most kinek és hogyan adjuk majd át a leszervezett jövő keddi segélyszállítmányunkat, de saját szemünkkel kellett látnunk, hogy az áldozatos munkával lepakolt eddigi szállítmányok sem jutnak el- csak majd késve- a rászorulókhoz! S most már nem csak a 30 kolontári család és majd' 300 devecseri sorstársuk vált "földönfutóvá",- remélhetőleg csak időlegesen-, de minden kolontári maximum egy autónyi holmival (vagy akinek nincs járműve, az egy batyuval) Ajkára kellett meneküljenek!!!

 

Aggódva várjuk a fejleményeket, jómagam aki bauxit bányászként édesapámmal együtt küzdöttem a föld alatt az elemekkel akkor még nem is sejtettem, hogy keméyn munkánk gyümölcse milyen iszap-és ez által természet katasztrófa létrejöttét mozdította elő... s nem csak a két településáldozat, hanem azon szerencsétlen családok is, akik e szocialista nagyiparra feltéve életüket most azért aggódhatnak, hogy elvesztik munkahelyüket...lakásukat... s ők is földönfutóvá válhatnak!!!

Ez további 10 ezres léptékű embertömeget és társadalmi katasztrófát vetít előre, -egyik szerencsétlenség generálva a másikat!!! S ezt nem azért írtam le, mert bárki pártján lennék, hanem csak láttatni szeretném, hogy össz nemzeti, természeti és társadalmi katasztrófa fenyeget,- és ez nem az iszappal kezdődött.

 

Az  igazi szörnyűség azonban az, hogy embertömegek nem tudnak egy szerencsétlenség után új életet kezdeni, nem tudnak hova költözni, nem tudnak elhelyezkedni, hiába a sokak által egész életen át megfeszített munka... tönkrement az életük önhibájukon kívül???! Azt nem hagyhatják, azt nem hagyhatjuk...

 

Ne történhessen meg ez az igazán nagy tragédia... kérem aki olvassa és módjában áll-   segítsen!!! 

Keressük meg a felelősöket, de először .....a kiutat!!!

 

Az eredeti cikk:

A Vianni Kft vezetősége a teljes kollektívája egybehangzó nyilatkozata alapján azonnali segítségnyújtásra határozta el magát az Iszapkatasztrófa elszenvedőinek megsegítésére...A júliustól szeptemberig tartó értékesítési akciónkból (Vianni saját márkás termékeink eladása után darabonként 10-10 forint mértékben) eredetileg az árvízkárosultakat kívántuk -a már átadott több mint 3 millió forint felett -további támogatásban részesíteni.

Sajnos az élet közbeszólt, s a katasztrófa a Vianni Üzletlánc fő működési területét (sőt többségünk szűkebb pátriáját,- szülőföldjét) is elérte,- igaz nem árvíz-, talán még súlyosabb formában.  Személyesen is érintettnek érezzük magunkat veszprém megyei bázisunk és idetartozásunk révén, és különösen fájó, ami szeretett körzetünkkel, annak szegény lakóival történt! 

Sajnos nem tudjuk meg nem történtté tenni a hihetetlen eseményeket...

A bekövetkezett Iszapkatasztrófa áldozatai hozzátartozóinak részvétünket szeretnénk ez úton is kifejezni! Minden sérült és károsult személlyel-családdal együtt érzünk!!!

Épp ezért megváltoztattuk a gyűjtő akciónk címzetteit (tekintettel az új katasztrófa súlyosságára. Az áldozatok hozzátartozóinak kívánjuk felajánlani a három hónap alatt értékesített 16.573db Vianni termék után elkülönített 10-10 forintot (azaz 165.730 Ft-ot)

Illetve az így befolyt pénzt kiegészítve gyors segélyként készpénzben minden áldozat családjának 2010. október 8-án személyesen viszünk el 50-50.000 Ft-ot.

A katasztrófa további érintetteinek (mindenkinek akinek személyi sérülése, a házában illetve értékeiben kára keletkezett) a kolontári és a devecseri önkormányzattal egyeztetve 1,5 millió forint értékű Vianni segélycsomagot (ruházati-tisztítószer-élelmiszer) adunk át a jövő hét folyamán.

Ezen adományokat nem csak a Vianni Üzletlánc,- hanem nagy büszkeségünkre a dolgozói kollektíva hozzájárulása is teszi lehetővé. (az év végi 500.000 Ft-os jutalom és rendezvénykeret  felajánlása révén)

 

Mindannyiótoknak nagyon szépen köszönjük e nemes támogatást!!!

Ez úton hívjuk fel minden adakozni kész és képes Vianni Családtagunk figyelmét arra, hogy a fentieken kívül a ti segítségetekre is számítunk: ruházati-tisztítószer és élelmiszer gyűjtést kezdeményezünk a hálózatban. Teljes egészében rátok bízva, hogy ki mivel tud,- segítsen!!!

A vásárlóinkra is számítunk a segítség nyújtásban:

a Vianni saját márkás termékek értékesítéséből 2010 október 01 és december 10 között befolyó bevételből (az eladott termék darabszám után) termékeknként 10-10 Ft-ot ajánlunk fel Karácsonyi ajándék-csomag formájában az Iszapkatasztrófa károsultjainak. Az így befolyt összegből elsősorban ruházati és élelmiszer adományt viszünk a károsult települések érintett lakóinak!

 

Deák Zsolt Vianni Kft ügyvezető

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 24. szerda, 09:17
 

Copyright (C) 1997-2011Vianni a Magyar Drogéria Drogéria Minden Jog Fenntartva!